Bæredygtig recirkulering
En essentiel del af Molo’s bæredygtige rejse er vores fokus på ansvarlig tøjproduktion i nye bæredygtige materialer - såsom genanvendeligt polyester - der er bedre for vores jord. Molo bruger bl.a. certificeret nylon og polyester med genanvendt garn, hvilket er med til at reducere mængden af affald på verdens lossepladser. Ved at transformere og genbruge affald til nye ressourcer, giver vi materialet ny værdi og recirkulerer det i værdikæden.
Materialerne
Genanvendte polyesterfibre er lavet af materialer, der ellers ville være endt som affald. Det har den miljømæssige fordel, at det reducerer brugen af olie, genererer mindre CO2 og mindsker behovet for ny polyesterproduktion. Genanvendte nylonfibre, der primært laves af gamle fiskenet, har ligeledes en utrolig miljømæssig fordel. Genbrug og recirkuleringen til nye fibre er med til at mindske mængden af fiskenet og anden type affald - såsom nylontæpper, strømpebukser mm. - der ellers kan ende i verdenshavene som plastikaffaldsøer. Som med genanvendt polyester er brugen af disse recirkulererede fibre med til at reducere mængden af affald, mindske brugen af ressourcer (el, vand, fossile brændstoffer) i produktionen og reducere udslippet af CO2 i naturen.
Find de bærdygtige produkter
Du kan finde vores udvalg af produkter, der enten er lavet af eller delvist indeholder genanvendte fibre ved at kigge efter genanvendt-logoet i et produktbilledes højre hjørne. Logoet vil også fremgå af priskiltene på produkter med genanvendte fibre.
Hvad kan jeg selv gøre?
Selv om genanvendte syntetiske fibre som f.eks. polyester er et vigtigt bæredygtigt alternativt til ny-produceret syntetiske fibre, vil det stadig afgive mikroplast ved vask, som bliver udledt i vores floder og have. En måde at undgå dette på er ved at vaske produkter med syntetiske fibre i en særlig type stofpose. Den selvrensende stofpose er lavet af et specialdesignet mikrofiltermateriale, som opsamler mikroplast ved vask. Efter vask kan du opsamle mikroplast fra stofposen og affaldssortere det med andet plastik.