Økologisk børnetøj hos Molo
GOTS står for Global Organic Textile Standard og er på verdensplan den mest anerkendte certificering af økologiske tekstiler. GOTS certifikatet garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til vi står med det færdige produkt i hånden.

Molo er GOTS certificeret og tilbyder derfor økologisk børnetøj, der lever op til de strengeste sociale og miljømæssige krav i hele fremstillingsprocessen af vores tøj.

Ved at købe økologisk børnetøj fra Molo, som er GOTS certificeret, sikrer du dig bæredygtighed på højeste niveau, og at varen er produceret uden unødvendig brug af kemi og med største omtanke for miljøet, vores planet – og vores børn.

GOTS betyder økologi og social ansvarlighed.
Shop vores økologiske udvalg her
ØKOLOGI KAN GODT VÆRE FARVERIGT
Molo har været i modebranchen i mange år, og vi har bemærket, at mange forbinder økologi med farveløst eller neutralt børnetøj, men sådan behøver det ikke at være. At være økologisk kan sagtens være farverigt - det er vi her hos Molo! Vi har lavet en lille film, hvori vi forklarer mere om Molos GOTS certificering og det at designe farverigt og økologisk børnetøj.
HVAD BETYDER GOTS CERTIFICERET?
GOTS mærkningen definerer kvalitetsikring på højeste niveau inden for miljømæssige og sociale standarder i hele forsyningskæden for tekstiler og tøjproduktion. Den omfatter alt fra landbrug, høst, produktion, forarbejdning og fremstilling, til emballage og branding.

Global Organic Textile Standard (GOTS) garanterer, at 95% af fibrene i tøjet er økologiske og naturlige. De resterende 5% kan f.eks. være knapper eller lynlåse, der tilgengæld skal være fremstillet af bæredygtige eller genanvendte materialer.

GOTS gør ikke kun en forskel for dig som forbruger, men sikrer også gode og ordentlige arbejdsvilkår for landmænd og syersker med ret til fagforening, og en løn man kan leve af - altså en leveløn og ikke kun en minimumsløn.

GOTS betyder også, at tøjet er fri for skadelige kemikalier. De benyttede kemikalier må ikke være giftige, kræftfremkaldende, hormonforstyrrende eller miljøbelastende.

Læs mere om GOTS certificering her.
Shop GOTS certificeret børnetøj
MOLO TAGER ANSVAR
- Både overfor vores kunder, men også for vores fælles klode.

Ved at være økologisk tager Molo del i FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som bl.a. har til formål at sikre bedre sundhed til alle og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De seneste par år er der kommet stor fokus på den miljømæssige belastning, som produktion af tøj medfører. Det er derfor positivt med en certificering som GOTS, der markerer, at en vare er økologisk, samtidig med, at den er produceret under bæredygtige og ansvarlige forhold.

Ved at producere økologisk beskyttes mennesker, planter og dyrs sundhed, da økologisk landbrug drives på en måde, hvor omgivelserne påvirkes mindst muligt, og hvor brugen af giftige kemikalier og pesticider, der kan ende i jorden, luften og vandet, forbydes.

Shop økologisk børnetøj
HVORDAN SER JEG, OM ET PRODUKT ER GOTS CERTIFICERET?
GOTS er en sporbar økologisk produktmærkning, fordi hvert trin i produktionsprocessen skal certificeres - fra høst af fibrene til fremstilling af tøjet. Er en virksomhed GOTS certificeret, som Molo er, kan du slå det pågældende firma op i den offentlige GOTS-database.

Du kan genkende GOTS mærket på en lille hvid skjorte i en grøn ring. Vær opmærksom på, at bare fordi noget er økologisk, betyder det ikke, at det er GOTS certificeret.

Hos Molo kan du ved den enkelte vare på webshoppen se, om produktet er GOTS certificeret, hvis GOTS mærket fremgår af produktbilledet, og certificeringen er nævnt i produktbeskrivelsen. Tøjet bærer ligeledes et GOTS mærke med referencenummer på prisskiltet.

Molo er GOTS certificeret og stadig farverig!
Shop her