Molo er på en spændende bæredygtighedsrejse, hvor vi udfordrer os selv til at træffe de bedste og mest ansvarlige valg på tværs af vores virksomhed. Vi ønsker at skabe høj gennemsigtighed for de bæredygtige initiativer, som vi arbejder med, ligesom vi ønsker at involvere vores kunder i rejsen på bedste vis.

 

Nedenfor er en oversigt, hvor vi løbende opdaterer med nyt angående vores bæredygtighedsplaner, projekter, forpligtelser og mål for fremtiden. Har du spørgsmål eller kommentarer til vores mål, kan du kontakte os på: molo@molo.com

 

_____

  

Hos Molo arbejder vi frem mod nedenstående målsætninger:

 

Materialer

 

Naturlige fibre: I 2023 skal 100% af vores bomuldskvaliteter komme fra enten GOTS* certificeret bomuld eller OCS* certificeret bomuld. For en virksomhed som Molo betyder det en hel del, da bomuldskvaliteter udgør 85% af vores hovedkollektioner.

 

Målsætning for naturlige fibre i 2023 

 

  

Syntetiske fibre – sport- & badetøj: I 2023 skal 90% af de syntetiske fibre der anvendes i vores sport- og badetøjskollektion komme fra enten genanvendt polyester eller polyamid. 

 

 Målsætning for syntetiske fibre i sport og badetøj i 2023

 

 

 

Syntetiske fibre – overtøj: At designe og skabe et bæredygtigt stykke overtøj er en mere kompliceret proces, idet der indgår mange forskellige delkomponenter i designet af overtøj – lige fra yderstof, for til inderstof, og der kan sågar kan være flere forskellige slags af de enkelte delkomponenter. Det er vores målsætning, at i 2023 skal 60% af de syntetiske fibre, der anvendes til vores overtøj komme fra genanvendte certificerede materialer.

 

Målsætning for syntetiske fibre i overtøj i 2023

  

 

 

Higg Index

I 2021 påbegynder vi vores arbejde med Higg-indekset, et nyt værktøj for tekstilbranchen, der kan bruges til at måle virksomheders CO2-udledning. Vi ser frem til at få kortlagt vores CO2 aftryk med vores nuværende materialer, således at vi kan se, hvilke parametre vi yderligere skal have fokus på for at reducere det. HIGGs indekset giver os også indblik i vores leverandørers CO2 aftryk, hvilket giver mulighed for, i samarbejde med dem, at finde mere bæredygtige produktionsmetoder. Læs mere om HIGGS her HER

 

Mere produktion i Europa

Vi har fokus på at producere en større del af vores kollektioner tættere på. Vi er derfor i gang med en proces med at udvikle vores denim-program, accessories samt strik-program på fabrikker i Europa. Det gøres for at mindske transporten og derved skabe en mere bæredygtig produktion af Molo-tøj.  

 

Certificeringer

Vi ønsker for fremtiden at arbejde yderligere med certificerede og standardiserede materialer. Molo har allerede GOTS*-certificeringen, OCS*-certificeringen og bruger leverandører, som har GRS-standarden og bruger LENZING™ ECOVERO™. Udover at bruge leverandører med GRS-standarden arbejder vi nu også på som brand at blive certificeret med GRS – senest i 2023. Det gør vi, fordi vi med disse tiltag kan skabe tillid til, at man som forbruger får hvad vi som mærke lover.

 

 


*Certificeret af Ecocert Greenlife, certificeringsnr. 197496.