Hos Molo arbejder vi ud fra en materiale-strategi med mål og visioner for vores brug og inkorporeringen af mere ansvarlige og langtidsholdbare materialer. Det er derfor utrolig vigtigt for os, at størstedelen af alle materialer brugt til Molo-produkter er certificerede og godkendt af internationale standarder.

 

_____

  

Vi ser ansvarlige materialer som værende materialer, der påvirker miljøet mindst muligt, har en lang levetid og som med tiden, når de rigtige faciliteter er der til at håndtere det, kan blive genanvendt når det er slidt op og ikke længere kan genbruges.

 

Vi anvender økologisk, certificeret dyrket bomuld, genanvendt certificeret polyester og nylon samt viskose udvundet af FSC-certificerede træer produceret i lukket system. Vores materiale-strategi udvikler sig løbende, efterhånden som nye og innovative løsninger kommer til. For os handler det om ikke at stille sig tilfreds men hele tiden stille spørgsmål og byde ny udvikling velkommen. På denne måde presser vi os selv til konstant at finde bedre løsninger, så vi kan udvikle brandet i en mere bæredygtig retning.

 

Materiale-certificeringer og standarder

 

Globale certificeringer og standarder er med til at sikre gennemsigtighed, ansvarlighed og kvalitet gennem hele værdikæden. Det er derfor også utrolig vigtigt for Molo, at størstedelen af alle materialer brugt til Molo-produkter er certificerede eller godkendt af internationale standarder. Det er for os essentielt, idet vi ønsker at vælge miljøvenlige materialer med mindst mulig påvirkning af mennesker og miljøet. Læs mere om vores målsætning HER.

 

Lige nu finder du tøj hos Molo med følgende certificeringer og standarder.  

 

GOTS (Global Organic Textile Standard): GOTS er på verdensplan den mest anerkendte certificering af økologiske tekstiler. Certifikatet sikrer, at produktet er produceret af økologiske fibre, ingen skadelige kemikalier er anvendt i fremstillingen af produktet, og at de mennesker, der har været involveret i produktionen, har arbejdet under ordentlige forhold. GOTS omfatter altså alt fra høst, forarbejdning, produktion og fremstilling til emballage og branding. GOTS gør ikke kun en forskel for dig som forbruger, men sikrer også gode og ordentlige arbejdsvilkår for de mennesker, der er involveret i produktionsprocessen med ret til fagforening, og en løn man kan leve af - altså en leveløn og ikke kun en minimumsløn.

Læs mere om GOTS HER.OCS (The Organic Content Standard): Størstedelen af det bomuld, der bruges i Molo’s produktion, er økologisk. Og størstedelen af det økologiske bomuld er GOTS*-certificeret. Hovedparten af de resterende økologiske bomuldsprodukter er certificeret under OCS*. Dette er en tredjepartsverificeret standard, hvor OCS100* relaterer sig til produkter med 95-100% økologiske materiale. Det verificerer tilstedeværelsen og mængden af økologiske materialer i det færdige produkt, og følger råmaterialets rejse fra høst til færdigt produkt.

Læs mere om OCS HER.

 

GRS (Global Recycle Standard): Molo er som brand GRS-certificeret. GRS er en frivillig, international produktstandard med krav til tredjepartscertificering af genanvendelige materialer. Standarden ser på hele værdikæden og omfatter alt fra råmaterialer til det færdige produkt. Det sikrer, at produkter, der indeholder genanvendelige materialer, også overholder miljømæssige hensyn, kemikalierestriktioner samt krav til social ansvarlighed.

 Læs mere om GRS HER.

 

ECO-VERO by Lenzing: En stor del af Molo’s viskoseprodukter er nu udvundet af LENZING™ ECOVERO™. Viskose fra LENZING™ ECOVERO™ er skabt af træ med certificeret, bæredygtig oprindelse. Viskosen er skabt med strenge krav til bæredygtighed, FCS-godkendt træ, lav CO2 emission, samt høj grad af gennemsigtighed i forsyningskæden. LENZING™ ECOVERO™ fibre er certificeret med økologimærket EU-blomsten og møder de høje miljøkrav gennem hele værdikæden – fra råmateriale, udvinding, produktion til distribution og disposition.

Læs mere om LENZING™ ECOVERO™ HER.

 

Oeko-Tex Standard 100:  En global produktmærkning, som bidrager til høj og effektiv produktsikkerhed, fordi du som forbruger kan være sikker på, at certificerede produkter ikke indeholder problematiske eller sundhedsskadelige kemikalier.

Læs mere om Oeko-Tex HER.

 

Dyrevelfærd og animalske materialer

 

Vi producerer ikke produkter med dun, pels, mohair, angora, læder eller materialer der i fremstillingsprocessen på nogen måde kan have været skadelig for dyr. Alle uldprodukter fra Molo er ligeledes mulesing-fri, hvorved man undgår at udsætte dyrene for pinefulde indgreb. 

 

 


*Certificeret af Ecocert Greenlife, certificeringsnr. 197496.